Informatie
De Dag van de Plastische Chirurgie wordt in 2020 voor de zevende keer georganiseerd en vindt plaats op woensdag 21 oktober. Dit jaar heeft de dag als thema BRA-day en gaat over borstreconstructies.

Voor pers is het mogelijk om op deze dag online deel te nemen en verslag uit te brengen.

Doel van de Dag van de Plastische Chirurgie
Het doel van de Dag van de Plastische Chirurgie is een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met alle ‘ins’ en ‘outs’ van het vak van plastische chirurgie. Het is belangrijk te weten wat de plastisch chirurg voor patiënten kan betekenen, als het gaat om de gezondheid en kwaliteit van leven. Een erkende plastisch chirurg biedt specialistische kwaliteit van zorg bij herstel van vorm en functie.

Tijdens de Dag van de Plastische Chirurgie laten plastisch chirurgen in het hele land het publiek op interactieve wijze kennismaken met de complexiteit en veelzijdigheid van de plastische chirurgie of een specifiek thema. Het programma verschilt per ziekenhuis of kliniek. Overal komen alle facetten van borstreconstructies aan bod. 

Organisatie Dag van de Plastische Chirurgie
De Dag van de Plastische Chirurgie is een initiatief van en wordt landelijk gecoördineerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC): www.nvpc.nl
Deelnemende ziekenhuizen en klinieken zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de dag.

Meer weten over de Dag van de Plastische Chirurgie? 
Kijk ook onder persberichten voor het laatste nieuws en onder beeldmateriaal voor de nieuwste beelden.