HET PROGRAMMA

Beleef de Dag van de Plastische Chirurgie online!
Onderstaand vindt u een overzicht van de deelnemende ziekenhuizen, klinieken of organisaties aan deze themadag over borstreconstructies. BRA-day zal dit jaar geheel online plaatsvinden. Noteer 21 oktober 2020 alvast in uw agenda en houd deze pagina in de gaten voor informatie over het programma. Kijk op BRA-day zelf voor het actuele programma op onze Facebook!

Aanmelden bezoekers
Bij de meeste ziekenhuizen en klinieken hoeven bezoekers zich niet aan te melden voor de Dag van de Plastische Chirurgie. Hieronder vindt u de programma's van de verschillende deelnemers, zodat u weet waar en wanneer u online kunt aansluiten en welke invulling het ziekenhuis in kwestie aan de dag geeft. Indien het wel nodig is om u aan te melden bij een van de deelnemende ziekenhuizen/klinieken, dan staat dit bij het programma van het betreffende ziekenhuis vermeld.

 

Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ)
Houd op 21 oktober het instagramaccount van het ASZ goed in de gaten want het account zal worden overgenomen door een speciale gast die jullie de hele dag mee zal nemen in de wereld van de plastische chirurgie met speciale aandacht voor het thema borstreconstructies.

Alexander Monro Ziekenhuis
Het AMZ laat je op BRA-day kennismaken met haar virtuele reconstructie consulent. Houd op de dag zelf de website en Facebook van het AMZ in de gaten.

Borstkankervereniging Nederland (BVN)
BVN doet ook mee op BRA-day. Om 19:30 gaan zij live op Facebook. Er komen vrouwen aan het woord over borstreconstructie en René van der Hulst treedt op als deskundige. Kijkers kunnen live vragen (via de chat) stellen. Neem daarnaast ook alvast een kijkje op hun website waar 25 vrouwen over hun ervaring met reconstructie vertellen. 

Maastricht UMC+
Ook het MUMC+ zet de patiënt centraal op 21 oktober. Middels drie korten gesprekken tussen de patiënt, plastisch chirurg en oncologisch chirurg wordt de persoonlijke ervaring van de patiënt in het reconstructieproces belicht. De video's zijn te zien op de website en de Facebook pagina van het MUMC+.

Maxima Medisch Centrum
Het Maxima Medisch Centrum zal op 21 oktober aandacht besteden aan de mogelijkheid van een medische tepel tatoeage na reconstructie. Middels beeld en tekst zullen zij uitleg geven hoe het plaatsen van een dergelijke tatoeage te werk gaat.

Houd 21 oktober het MMC in de gaten op Instagram, Facebook en neem een kijkje op hun website.

OLVG
Ook het OLVG zal op 21 oktober van zich laten horen op Instagram. Zij zullen je die dag twee keer meenemen in het verhaal van twee verschillende patiënten, hun vragen over en ervaringen met het reconstructieproces. Daarnaast zal er ook een Q&A plaatsvinden. Heb jij vragen over borstreconstructies? Stel je vraag zo snel mogelijk door te antwoorden op deze Instagram story.

Radboud UMC

Ook het Radboud UMC doet mee met BRA-day. Zij zullen het verhaal van (oud-)patiënten vertellen via video's en een digitaal fotoboek. Daarnaast zullen er twee lezingen worden gegeven (11.00-12.00 en 15.00-16.00) waarna het mogelijk is om vragen te stellen in de chat. Tot slot is er in een informatievideo te zien wat de mogelijkheden zijn bij borstreconstructies.
Dit allemaal is op 21 oktober te zien op deze website.  

St. Anna Ziekenhuis
Esther Mesters gaat in gesprek met Erica Staal die bij haar kwam voor een borstreconstrucie. Bekijk het gesprek op Youtube.
Om 20.00 uur is er een online spreekuur waar u alle vragen kunt stellen over borstreconstructies aan een deskundig (oncologisch) team en de plastisch chirurg. Het is een interactief programma waarbij ook een patiënte aanwezig is die ingaat op haar persoonlijke ervaringen. Wilt u meekijken en vragen stellen? Laat dan uw naam en mailadres achter en registreer u nu alvast via deze link: meld je hier aan.

VieCuri Medisch Centrum
'Wat nu?' Is een veel voorkomende vraag voor patiënten die net hebben gehoord dat zij borstkanker hebben. Nog specifieker is de vraag welke mogelijkheden voor borstreconstructie zij hebben. Via een korte film met animatie leggen de artsen van het VieCuri Medisch Centrum uit hoe het traject verloopt en welke mogelijkheden er zijn.

VieCuri Medisch centrum is op 21 oktober te volgen via de website en haar sociale mediakanalen (Facebook, InstagramTwitter, YouTube en LinkedIn).

ZGT (Hengelo/Almelo) en MST (Enschede) 
Op 21 oktober zal het ZGT Almelo jullie meer uitleggen over oncoplastische chirurgie door middel van video's. Deze zal op 21 oktober te vinden zijn op de website van de maatschap Plastisch Chirurgen Oost Nederland. 
Bekijk ook alvast op YouTube waar Hinne Rakhorst vertelt over lichaamseigen borstreconstructie.

Zuyderland Medisch Centrum
Het Zuyderland Medisch Centrum zal het technische proces en de verschillende stappen van een operatie uitleggen aan de hand van een video van een borstsparende operatie. Tevens zullen zij een aandacht besteden aan de rol van de plastische chirurg in het borstkankerteam.

Op 21 oktober nemen zij je mee in het proces op Facebook en Instagram.